Historische parketvloer herplaatst

21 november 2021

Dat parket een zeer duurzame vloerafwerking is, maakt dit bericht wel duidelijk. In het najaar van 2021 was het team van LaChappelle parket betrokken bij een grootschalige renovatie. De originele parketvloer in de woonkamer moest verwijderd worden daar er vloerverwarming moest worden aangebracht. De authentieke parketvloer was echter 20 mm massief eiken waardoor deze niet herplaatst kon worden.

De vloer, welk in 1913 blind vernageld op de houten constructievloer was aangebracht, werd vakkundig gedemonteerd. In de woonkamer werd een kopie geplaatst van de originele vloer. Deze vloer was wel geschikt voor vloerverwarming en zorgde ervoor, dat de kamer z’n monumentale karakter bleef behouden. 

Een deel van de originele vloer werd een maand later weer herplaatst in de serrekamer van een monumentale villa in Breda. Een uitstekend voorbeeld van het unieke en duurzame karakter van een parketvloer. 

Neem contact met ons op als u een situatie kent of betrokken bent bij een project waar een authentieke parketvloer verwijderd moet worden. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en zoeken samen met u naar de meest duurzame oplossing. 

Andere berichten

MeesterParketteur Eric Jongmans, eigenaar van Gaffi ParketVormgevers

Bent u op zoek naar een authentieke parketvloer of heeft u een restauratieproject?

Neem contact op